Call Now at +6012 287 8785|sales@limabintang.com.my
Harga Ayam Kampung 2022-01-05T05:33:35+00:00

Harga Ayam Kampung

Harga ayam kampung tidak dikawal oleh kerajaan kerana terdapat terlalu banyak ladang kecil yang memelihara ayam kampung. Walau bagaimanapun, hanyalah harga ayam biasa yang dikawal oleh kerajaan Malaysia, dimana anda boleh memeriksa harga ayam sekilo di sini, ditawarkan oleh Lima Bintang Food Supply.

harga ayam kampun

Kenapa Ayam Kampung Mahal?

Harga ayam kampung sekarang adalah RM14-RM16 sekilo di mana harga ayam biasa hanyalah RM7-RM9 sekilo. Kenapa harga ayam kampung begitu tinggi? Hal ini kerana kebanyakan orang percaya yang ayam kampung adalah kurang lemak dan lebih sihat untuk dimakan kerana ayam kampung itu dibela dengan jagung berbanding dengan ayam biasa yang dibela dengan makanan ayam antibiotics-laced, yang dikatakan dapat mengekalkan kesihatan dan mendorong kepada pertumbuhan ayam ternakan biasa.

Wasap Mr Lim untuk harga terkini (Setiap hari)

Jenis apa yang anda suka makan? Ayam kampung atau ayam biasa? Sekiranya anda ingin mencari ayam kampung yang berkualiti tinggi, bolehlah menghubungi Lima Bintang Food Supply. Kami mempunyai pembekal dan ladang di Hulu Langat, Selangor.

order ayam kampung sekarang

Pernah tak korang makan telur ayam kampung di Kopitiam? Biasanya cara untuk membezakan telur ayam biasa dan telur ayam kampung adalah ikut warna dua-dua. Kalau warna yang coklat adalah telur ayam biasa, kalau warna yang putih tu la telur ayam kampung. Selain daripada itu, kami tengok size juga. Size yang kecil tu adalah daripada ayam kampung, sebab size ayam kampung pun bukan gemuk sangat. Ini sebab ayam kampung asyik jalan + lari di dalam hutan atau ladang, ada tempat cukupi untuk “exercise”.

telur ayam kampung vs telur ayam biasa