Call Now at +6012 287 8785|sales@limabintang.com.my
Ayam Kampung Segar 2022-01-05T05:28:53+00:00

Ayam Kampung Segar

Sedang mencari ayam kampung segar? Sekiranya ayam kampung segar menjadi pilihan utama anda sewaktu memilih makanan, maka anda haruslah mengetahui cara-cara penternakan ayam yang betul. Ayam kampung segar bukan sahaja ayam tanpa beku, maka ini berkenanan dengan cara ternakan ayam.

Kalau nak semakkan harga segera, terus Whatsapp Mr Lim

harga ayam kampung

3 Cara Untuk Pilih Ayam Kampung Yang Segar

Pertama sekali, tempat peliharaan ayam. Kenapa orang ramai selalunya memilih ayam kampung berbanding dengan ayam biasa? Hal ini kerana tempat peliharaan ayam kampung mempunyai lebih banyak ruang untuk aktiviti mereka. Lebihan ruang aktiviti bermakna ayam kampung mempunyai perkembangan otot yang lebih baik.

Kalau anda berminat ayam biasa dan harga ayam biasa atau nak cari pembekal untuk perniagaan anda, sila hubungi Mr Lim secara mobile

Kedua, ayam kampung lagi segar kerana ayam kampung dibesarkan oleh ayam bentina sehingga dewasa yang mengambil masa selama 4-5 bulan. Ayam biasa pula hanyalah mengambil masa selama 1 bulan untuk menjadi dewasa. Ini telah membuktikan yang ayam biasa dikenakan suntikan antibiotik, harmon dan lain-lain. Pada pendapat anda, adakah suntikan tersebut baik untuk badan manusia walaupun suntikan tersebut dikatakan selamat pada tubuh manusia?

semak harga ayam kampung terkini

Ketiga, perbezaan atas jenis dan kualiti makanan mereka. Kami senantiasa percaya yang kualiti makanan anda akan dapat dilihat daripada kesihatan tubuh anda. Teori ini juga dapat dilaksanakan ke atas memelihara ayam. Oleh itu, beras senantiasa makanan utama ayam kampung, dan rumput laut, protein ekstrak ikan, buah-buahan yang merupakan makan sampingan mereka membuatkan ayam kampung lebih sihat dimakan oleh manusia.

Kenapa daging lembu wagyu dari negara Jepun adalah begitu terkenal di seluruh dunia? Hal ini demikian kerana daripada segi pemakanan sehingga ke persekitaran tempat tinggal lembu tersebut adalah unsur penting untuk mendapatkan daging yang berkualiti tinggi dan selamat dimakan oleh manusia. Atas semua penjelasan & contoh yang dibagi, adakah anda berminat dengan ayam kampung segar kami? Hubungilah Lima Bintang Food Supply sekarang!

relax makan ayam kampung sebab harga baik